Andor Security zet in op training en dienstverlening tot ver over de landsgrenzen

Bijna 4 jaar geleden, om precies te zijn, 17 november 2017 hebben wij ook een artikel mogen schrijven voor Arnhem Business om op die wijze ons beveiligingsbedrijf Andor Security Service aan je voor te stellen. We zijn nu 4 jaar verder en ik zou graag de ontwikkelingen binnen onze onderneming met je willen delen.

Tijdens het interview en de fotoshoot zaten wij midden in de restauratie van ons nieuwe kantoorpand aan de Hoofdstraat te Tolkamer. Het pand was het oude postkantoor en stamt uit 1872. Enkele maanden later, maart 2018, zijn wij met ons hele hebben en houwen verhuist naar dit prachtige historische pand. Andor Security Service had vanaf dat moment een prachtig onderkomen.

Tegen het einde van de verbouwing en de aankomende verhuizing waren wij ook bezig met een overname van een beveiligingsbedrijf dat gespecialiseerd was in het veilig verklaren van luchtvracht d.m.v. EDD (Explosive Detection Dogs). Het bedrijf D-Scan BV had de erkenning van de NCTV en was gecertificeerd als opleidings- en inzetbedrijf door de Koninklijke Marechaussee. Ons doel was dat wij door de overname van dit bedrijf ook een speler zouden worden op de nationale luchthavens. Om de marktpositie binnen de luchtvracht te versterken, hebben wij in 2018 naast onze dienstverlening d.m.v. de EDD teams, kunnen uitbreiden met het plaatsen van een Duel View X-Ray apparaat. Met dit zeer geavanceerde X-Ray apparaat kunnen pallets tot maximaal 180 cm breed en 180 cm hoog worden gescand op aanwezigheid van explosieven en afwijkende voorwerpen. Vanaf dat moment en in samenwerking met twee partners op het gebied van Dangerious goods en Transportdiensten, mochten wij gerust vaststellen dat we voor onze luchtvrachtklanten een totaaloplossing voor screening en volledige afhandeling konden bieden voor alle luchtvracht.

Aangezien wij niet stilstaan en altijd streven naar uitbreiding en innovatie, hebben wij afgelopen jaar 2020 meegedaan aan een aanbesteding voor de PSD (Passenger Screening Dogs) op Schiphol. Die wij uiteindelijk ook hebben gewonnen. In het kort houdt dit in dat wij speciaal getrainde PSD teams op dit moment inzetten op Schiphol die passagiers controleren op handbagage en lichaam op aanwezigheid op explosieven. Vol trots valt ook te benoemen dat wij het enige particuliere beveiligingsbedrijf zijn in heel Europa die deze diensten verleent.

Onze doelstelling om een bepalende speler te worden op de luchthaven is bereikt, op dit moment zitten wij in de top 3 van bedrijven die door ieder zijn eigen specialisatie een grote bijdrage levert aan de veiligheid van de nationale luchthavens.

Tot op heden hebben wij ons bezig gehouden met onze dienstverlening binnen onze landsgrenzen. De behoefte om ook internationaal te gaan is altijd aanwezig geweest. Afgelopen 1 september was het zover. Na een traject van informatiewisseling en onderzoek, zijn we tot een overeenkomst gekomen om het bedrijf K9 Group Holland in te lijven in onze organisatie. Met deze genomen stap zien wij mogelijkheden om verder uit te breiden op het gebied van training, inzet en dienstverlening ver over onze landsgrenzen. Hoe dit avontuur zal verlopen, kunnen we na een maand nog niet zeggen. Misschien met een knipoog naar de redactie om over 4 jaar maar weer eens met ons te contacten.

Bron: RAN Media

ANDOR SECURITY SERVICE

Onze diensten

Hondenbeveiliging

Andor Security Service is toonaangevend als het gaat om bewaking met honden. De hondenbrigade van Andor Security Service is een specialistische en zeer gerespecteerde discipline binnen onze dienstverlening. Onze beveiligers zijn getraind op waakzaamheid en beschikken over de juiste kennis en vaardigheden, óók voor beveiliging zonder honden.

Bouwbewaking

Andor Security Service is een gewaardeerde beveiligingsexpert voor de bouwsector. Met het merendeel van de (middel)grote bouwbedrijven in Nederland hebben wij een overeenkomst voor beveiligings- en bewakingsdiensten tijdens (nieuw)bouw- en renovatieprojecten. Wij zorgen voor permanente bewaking, met of zonder hond, van uw terrein of locatie.
Alle diensten van Andor Security